به همت معاونت غذا و دارو
برگزاری جلسه آموزشی جایگاه داروساز و نقش تغذیه در معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 10 تهران
جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص نقش تغذیه و سبک زندگی سالم در پیشگیری از دیابت آشنایی و جایگاه داروساز در جامعه در معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 10 تهران توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در خصوص نقش تغذیه و سبک زندگی سالم در پیشگیری از دیابت به ارائه نکاتی برای داشتن بشقاب غذای بهتر 6شهریور 98 در محل معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 10 تهران پرداخت.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در خصوص نقش تغذیه و سبک زندگی سالم در پیشگیری از دیابت به ارائه نکاتی برای داشتن بشقاب غذای بهتر 6شهریور 98 در محل معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 10 تهران پرداخت.
وی در ادامه در خصوص انتخاب بشقاب غذایی مناسب نظیر افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها، کاهش مصرف شیرینی ها و چربی ها و استفاده از لبنیات کم چرب و غلات سبوس دار نکاتی را گفت.
کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو توصیه هایی در خصوص دریافت کالری متعادل و راه هایی برای کنترل وزن از جمله آهسته غذا خوردن، مصرف وعده ها و میان وعده های غذایی به طور منظم، کوچک کردن بشقاب غذایی و اهمیت آهسته غذا خوردن عنوان کرد.
مهندس نافعی با اشاره به علائم تشنگی و گرسنگی و مصرف بیشتر آب با راهکارهایی نظیر در دسترس قرار دادن آب آشامیدنی، مزه دار کردن آب با آب میوه طبیعی و یا همراه با تخم شربتی یا خاکشیر و همچنین کاهش مصرف قند و نمک و آزمایشات دوره ای پرداخت.
وی افزود: سبک زندگی خود را در جهت ارتقاء سلامتی اصلاح کرده و فعالیت بدنی را در زندگی خود بگنجانید و همچنین درخصوص خرید آگاهانه با شناخت نشانگر رنگی توصیه هایی را ارائه کرد.
کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو توضیحات لازم در خصوص آشنایی با نحوه برچسب خوانی مواد غذایی و استفاده از نشانگر رنگی، نکات مهمی که هنگام خرید محصولات غذایی باید به آنها توجه کرد، حداقل اطلاعات که باید بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی تولید داخل به زبان فارسی نوشتهشده باشد و اینکه الصاق برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا بر روی محصولات سلامتمحور شرط لازم بوده اما کافی نیست و لازم است مصرفکنندگان پس از خرید کالا نسبت به استعلام کد شانزده رقمی مربوطه اقدام نمایند؛ به مراجعهکنندگان ارائه شد.
وی افزود:نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می شود و در واقع یک راهنمای سریع است که با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه برروی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج شود.
مهندس نافعی تصریح کرد:با توجه به خطرات مصرف بی رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی لیتر ماده غذایی، طراحی شده است. همچنین بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می شود. در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط)و سبز (اندک) استفاده شده است
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کم خطرتری را انتخاب کند .
دکتر پریا عطایی کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت در خصوص آشنایی وجایگاه داروساز پرداخت و گفت: دکتر داروساز در دسترس ترین عضو زنجیره درمان است که مراجعهکنندگان میتوانند در مورد عوارض و واکنش دارویی و تداخلات دارویی پاسخ پرسشهای خود را در مورد داروها از وی سؤال نمایند.
وی تاکید کرد که برای راهنمایی گرفتن از دکتر داروساز باید داروساز داروخانه را بشناسید گفت: یکی از راههای آن داشتن اتیکت یا نشستن در جایگاه دکتر داروساز، سؤال از کارکنان داروخانه میتوان دکتر داروساز را شناخت زیرا تنها پزشک و دکتر داروساز هستند که صلاحیت ارائه مشاوره پزشکی و دارویی دارند.
دکتر عطایی به موضوع مقاومت آنتیبیوتیکی اشاره کرد و گفت: استفاده از آنتیبیوتیکهایی که جایگاهی در درمان ندارند این فرصت را به باکتریها میدهد تا به طریقی تغییر کنند که اثر آنتیبیوتیکها بر آنها کم شود یا کلاً متوقف شود و زمانی که این اتفاق بیفتد باکتریها جان سالم به دربرده و از بین نمیروند و به رشد و قویتر شدن ادامه میدهند. در مقاومت آنتیبیوتیکی نهتنها بیماران، بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه میخورند. باکتریهای مقاوم بهسرعت بین اعضای خانواده، همکلاسیها و همکاران گسترش مییابد و سلامت افراد جامعه با گونههای بیماریهای جدیدی که بهسختی و با هزینه زیاد درمان میشود، تهدید خواهد شد.
وی همچنین عوامل ایجادکننده مقاومت آنتیبیوتیکی و عواقب مقاومت آنتیبیوتیکی را تشریح کرد و افزود: استفاده از آنتیبیوتیکها در بیماریهای ویروسی، عدم استفاده از آنتیبیوتیک طبق دستور پزشک، خوددرمانی، کامل نکردن دوره درمان، بیماری طولانیتر و پیچیدهتر میشود و نیاز به داروهای گرانتر و با عوارض بیشتر خواهد بود؛ حتی ممکن است عفونت مقاوم منجر به مرگ شود.
دکتر عطایی افزود: جهت مشاوره تلفنی با دکترای داروساز میتوانید با مراکز اطلاعات دارویی سیزده آبان با شماره ۸۲۱۰۱ و یا اطلاعات دارویی وزارت بهداشت به شماره ۱۴۹۰ تماس حاصل نمایید.
کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه در خصوص پیشگیری از ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی اظهار داشت: در صورت داشتن بیماری ویروسی از پزشک تقاضای آنتیبیوتیک نکنید و پزشک را برای تجویز آنتیبیوتیک تحتفشار قرار ندهید. دوره درمان را حتی در صورت بهبودی کامل کنید. در غیر این صورت باکتریها بهطور کامل از بین نمیروند و باکتریهای باقیمانده باعث عفونت مجدد میشوند که ممکن است این بار مقاوم شده و دیگر به آنتیبیوتیکها جواب ندهند. آنتیبیوتیکهای باقیمانده را دور بریزید و برای روز مبادا ذخیره نکنید؛ زیرا آنتیبیوتیک تجویزی روی همان عفونت بخصوص مؤثر و صرفاً برای شما در آن ایام تجویزشده است. دارو را در ساعاتی که توسط پزشک یا داروساز معینشده، مصرف کنید. آنتیبیوتیکها زمانی مؤثر خواهند بود که بهطور منظم مصرف شوند. حتی اگر علائم شما یکسان باشد آنتیبیوتیکهای خود را به دیگران پیشنهاد نکنید، زیرا ممکن است برای آنها مناسب نباشد.
وی همچنین در مورد نحوه مصرف صحیح آنتیبیوتیکها گفت: هر بیمار باید با پزشک یا داروساز مشاوره نماید. مصرف نادرست این داروها میتواند جذب آنها را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش یا حذف اثر آنها شود.
ارسال به دوستان